UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.11.2023 21:37 Starost: 161 days

Kategorija: Ženski vaterpolo

F6 ČELENDŽER KUPA, Pobeda Zvezde u Zagrebu

Vaterpolistkinje Crvene zvezde su uspešno startovale  u B grupi F6 Čelendžer kupa koji se igra u Zagrebu. Posle bolje igre pobeđen je portugalski sastav Lisboa Benfika 13:10 (4:1, 3:5, 3:2,3:2)

Strelci za crveno-bele su bili: Lukić pet, Mesa ,Ilić, Lujić, Jaščenko po dva. Da Mata je sa četiri gola bila najefikasnija kod Benfike.

Zvezda je pala posle sigurne igre i vođstva 7:3 pa su Portugalke početkom trećeg dela izjenačile. Međutim 18-godišnja Tijana Lukić je namestila ruku i sa Mesom je donela prednost 10:7. Pretile su protivnice, prilazile na gol razlike ali je srpski tim sve izdržao i zasluženo slavio.

U utakmici druge grupe Izmir je savladao domaću Mladost 12:9. Turkinje su imale prednost 10:3. Zagrepčanke su posle bolje zaigrale ali su samo ublažile poraz.

U subotu će se odigrati preostali mečevi u grupi. Pre podne igraju Mladost i Portense odnosno Jadran i Lisboa Benfika. U večernjem programu Portense će biti rival Izmiru dok će Crvena zvezda odigrati duel sa splitskim Jadranom. Ukoliko crveno-bele slave igraće u finalu.

U nedelju se igraju utakmice za plasman.