UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.01.2016 16:32 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Uoči susreta Srba i Hrvata sutra u 20.30

Nenad Negovanovic

 Posle svečanog otvaranja, u 20.30 u vodi Arene sutra uveče  će biti finalisti Svetskkog prvenstva i Svetske lige. Na programu jedan od klasika svetskog vaterpola Srbija i Hrvatska.

Realni u prognozama su bili selektori Dejan Savić i Ivica Tucak koji su bili na konferenciji za medije. Savić je rekao:
-  Uvek imamo najviše ciljeve. Ne bežimo od uloge favorita. Svesni smo velikih očekivanja, imamo pritisak koji sebi namećemo. Treba da ga pretvorimo u veliki motiv, da obradujemo publiku i da na dobar način otvorimo godinu. I Hrvatska dolazi sa željom da ostvari dobar rezultat i neće se unapred predati. Na svakom prvenstvu je bitan kraj, ali dobra igra i rezultat na početku turnira bi nam ulili sigurnost.

Ivica Tucak očekuje spektakl:
- Poslednjih smo dana gledali finale iz Kazanja, sa svim onim  glupostima koje smo napravili. Znamo da možemo bolje. Ovo sutra, je samo jedna u grupi, na EP. Nadam se da ćemo se još videti na turniru. Radujem me spektakl, toliko gledalaca i verujem da ćemo svi da uživamo

Igrači takođe raspoloženi.
Andrija Prlainović je rekao:
- Najatraktivniji protivnik na startu. Nedostaju im važni igrači, Petar Muslim i Paulo Obrsdović nosioci igre. Videćemo kako će da pokušaju da nadoknade njihov izostanak. I bez njih su jaki, sastavljeni od igrača iz Primorja i Juga, te Sandra Sukna i Josipa Pavića o kojima ne treba trošiti reči.
Najbolji igrač Evrope Duško Pijetlović je dodao:
- Nadamo se najboljem. Ako budemo igrali kao celina, teško da bilo ko može da nam parira. Ali, i druge reprezentacije su se spremale.  Koliko dobro, toliko i loše je da prvo kolo bude utakmica sa Hrvatskom. Ne volim što odmah igramo protiv najjačeg, a onda u nastavku sa Maltom, Francuskom i nekom od slabijih timova u četvrtfinalu. Veliki je to period bez jake utakmice i to može da smeta. Ambijent će biti motiv.
Dušan Mandić će sutra stoti put igrati za reprezentaciju. O tome ne priča, okrenuo se Hrvatima:
- Igrali smo dosta važnih utakmica. Dolaze potpuno rasterećeni, daće maksimum. Na nama je pritisak favorita, toliko očiju će biti uprte u nas. Ali, ako se koncentrišemo na igru i ne izgorimo  ne bi trebalo da brinemo za pobedu.

Hrvati su bez nekolicine igrača. Kapiteni Gocić i Pavić daju Srbiji prednost. Josip Pavić kaže:
- Rasterećeni smo, imamo olimpijski vizu. Srbija je ogroman favorit to mi je i Savić pre neki minut rekao i kazao da bi sve osim njihove pobede bilo veliko iznenađenje. Utakmica vrhunskih ekipa ali koja sada, na početku takmičenja ništa ne znači.

Živko Gocić je istakao rekao:
- Biće nezgodno s obzirom da je prva utakmica. Jeste da je domaći teren, pred našom publikom, ali i nama je ovaj ambijent nepoznanica.  Igrali smo prošle godine protiv Hrvata dva  finala,uz nas, igraju najbolji vaterpolo. Nije se ništa promenilo od tada osim što dolaze sa nešto drugačijim timom, zbog povreda .Hrvatska je na svakom takmičenju jedan od glavnih favorita za osvajanje medalja.