UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.10.2022 21:34 Starost: 2 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

EVRO KUP važne pobede Šapca i Crvene zvezde

U u kvalifikacionoj grupi Evro kupa Bukureštu, , Vaterpolisti Valisa pobedili su u drugom kolu portugalski Gimaraeš 21:8 (3:1, 5:1, 4:3, 9:3). Evidentna razlika u klasi u korist srpskog sastava koji je napunio mrežu skromnih Portugalaca

Golove za Valis, postigli su: Aleksandar Radanović pet, Dimitrije Obradović četiri, Mehdi Jazdanak, Jovan Mitrović i Džeron Rovenhorst po dva, Milutin Psmuga, Stefan Arsenović i Aršija Almasi po jedan. Najbolji u sastavu Gimaraeša, bio je Horhe Lopez sa četiri gola.

U poslepodnevnom program Valjevci su u trećem kolu izgubili od Ortiđe 14:9 (3:4, 4:2, 5:2, 2:1). Valis se dobro nosio sa favoritom. U 18.minutu Ortiđa je imala samo gol prednosti 8:7. Do kraja četvrtine Italijani su napravili seriju 4:0 i praktično obezbedili pobedu.

Strelci za tim koji sa klupe vodi Miloš Saković su bili: Nikola Bursać, Srđan Baucalo  i Jovan Mitrović po dva, Milutin Pošmuga. Aleksandar Radanović i Aršia Almasi po jedan.

Valis ima učinak od jedne pobede I dva poraza. U subotu je slobodan a u nedelju završava turnir susretom protiv BVSC-a koji sa Ortiđom ima najviše izgleda za nastavak takmičenja.

U grupi u Strazburu Partizan je odmerio snage sa kvalitetnom Savonom. Očekivano su slavili iskusniji Italijani 13:11 (2:2, 4:3, 5:2,2:4).

 Partizan se dve četvrtine dobro nosio sa favoritom. Početkom treće Gladović je smanjio na 7:6 I to je bio znak za Savonu. Do kraja četvrtine je bilo 10:7. Sva nastojanja crno-belih da preokrenu rezultat nisu urodila plodom. Pretili su do kraja, smanjili na 12:11 golom Dimitrijevića da bi Rico šest sekundo pre kraja postavio konačan rezultat.,  U subotu je rival holandski De Za a u nedelju verovatno meč odluke za prolaz sa domaćim Strazburom.

Golove za crno-bele su postigli: Luka Gladović tri, Stefan Gak, Petar Smiljević , Marko Dimitrijević po dva, Lovre Miloš i Zoran Božović po jedan.

U grupi u Solnoku Crvena Zvezda je u prvom kolu bila bolja od Monpeljea 12:7 (4:1, 3:1, 3:3, 2:2) i čini se obezbedila plasman u dalje takmičenje. U subotu Beograđani igraju sa litvanskim Zaibasom, a u nedelju sa domaćinom grupe Solnokom.

Od samog početka je Crvena zvezda nametnula svoju igru, brzo stekla prednost od tri pogotka. Crveno-beli su na poluvremenu imali pet golova prednosti.U nastavku su rutinski održavali razliku do važne pobede.

Strelci za Crvenu zvezdu su bili: Gavril Subotić, Dušan Vasić tri, Miloš Vukićević dva, Veljko Tankosić , Ivan Basara , Dušan Marković i Vuk Milojević po jedan.

U grupi u Šapcu istoimeni tim se sastao sa Trstom.  10:9 (4:2, 2:2,1:3, 3:2)  Šapcu u subotu predstoji duel sa Pej d eksom a u nedelju sa Jadranom. Šanse za prolaz posle pobeda protiv Solarisa i posebno Trsta su realne.

Posle početne ravnopravne igre Andrej Barać je sa dva gola doneo prednost Šapcu pred drugu četvrtinu.Početkom tog dela domaćin turnira se odbranio sa dva igrača manje. Ipak, Trst je brzo izjednačio. Nije bilo nervoze kod domaćina, Toholj i Stanić su vratili plus dva.Iskustvo Tršćana je činilo svoje i posle bolje igre u trećem delu uspeli su da izjednače. U poslednjih osam minuta Trst je poveo 8:7 ali su Stojanović I raspoloženi Barać preokrenuli rezultat. Izjednačio je Mecaroba pa su u poslednji minut rivali ušli izjednačeni 9:9. Posle uspešne odbrane Šapčani su krenuli u napad i 26 sekundi pre kraja zatražen je tajm aut. Sjajnim udarcem Stojanović iz daljine postiže gol. Pokušali su gosti posle tajm auta da nešto urade ali bez uspeha.

Strelci za Šabac su bili: Andrej Barać tri, Kristijan Šulc dva,Nebojša Toholj, Petar Stanić, Ognjen Stojanović, , Mihajlo Repanović po jedan