UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.10.2022 21:12 Starost: 2 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

EVRO KUP, pobeda Šapca, poraz Valisa

Srpski klubovi Šabac i Valis su startovali u drugom krugu kvalifikacija Evro kupa. Ostvaren je polovičan uspeh.

Vaterpolisti Šapca su pred svojom publikom uspešno startovali. Pobedili su Solaris iz Šibenika 16:6 (5:2, 1:2, 5:1, 5:0).

Šabac je počeo stegnuto, dozvolio je rasterećenim gostima da povedu 2:1. Tada su se razigrali Stojanović i drugovi i za četiri minuta postigli četiri gola, tri sa igračem više. Butić i Kadmenović su smanjili u drugom delu da bi odlični Stojanović, ponovo sa igračem više vratio prednost od dva gola. Taj pogodak je doneo mir u tabor Šapčana koji su posle golova Stojanovića i Šulca vodili početkom trećeg dela 8:4 i do kraja uvećao prednost na pet golova. Uz sjajnu realizaciju igrača više (8-7),do kraja utakmice Šapčani su efikasnom igrom stigli do ubedljive pobede

Strelci za Šabac su bili: Ognjen Stojanović 6, Kristian Šulc 3, Nebojša Toholj i Marko Tubić 2, Nikola Marković, Ivan Kopcev i Andrej Brać 1, a za Solaris Noa Burburan 2, Petar Kadmenović, Domagoj Butić, Paolo Jakovčević i Karlo Kreković 1.

Na žalost, u Bukureštu su tri sekunde delile Valis od boda u duelu sa domaćinom Steauom. Rumuni su pobedili 12:11 (3:3, 2:3, 4:2, 3:3). U prvoj četvrtini su igrači Steaue poveli 2:0 ali su Valjevci uspeli da na prvi odmor odu nerešenim rezultatom. U drugoj četvrtini naš tim je tri puta imao minimalnu prednost, uz dva gola Bursaća. Posle velikog odmora domaćin je preokrenuo rezultat. Bursać je ponovo pogodio dva puta ali je Steaua stekla prednost 9:8. U završnici je Valis preko Radanovića vodio 10:9, imao 11:11 da bi Đorđesku tri sekunde doneo pobedu svom timu.

Strelci za Valis su bili: Bursać 4, Radanović 2, Pošmuga, Bauclo, Almasi, Jzdanklah i Obradović.