UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.05.2024 13:16 Starost: 13 days

Kategorija: Reprezentacija

Branislav Mitrović stavio tačku

Branislav Mitrović je stavio tačku na karijeru. Dugu, uspešnu, za nezaborav. Sa kapicom francuskog Turkvana utakicom protiv Setea, legendarni Bane se oprostio od priprema, treninga, proučavanja protivničkih šutera, pobeda, medalja...

Bane se zahvalio klubovima za koje je branio, saigračima i najviše porodice bez čije podrške ne bi postao to što jeste, jedan od najuspešnijih golmana Srbije

Rodjen je 1985. Za reprezentaciju je igrao 241 put i verovatno jedini golman koji je sa nacionalnom kapicom postigao pogodak. Bilo je to na pripremama u SAD.

Karijera puna medalja. Na najvećim takmičenjima, prvo zlato je osvojio na EP u Ajndhovenu 2012. U riznici su još dva zlata na Olimpijskim igrama 2016, 2021, svetsko zlato u Kazanju 2015, bronza u Budimpešti 2017, evropski tron 2014. u Budimpešti, dve godine kasnije u Beogradu i 2018. u Barseloni. Osvojio je Svetski kup 2010 u Oradei, šest Svetskih liga, zlato i bronzu na Mediteranskim igrama.

Branio je u Srbiji za Vojvodinu i Partizan ali je pravu afirmaciju stekao u Mađarskoj. Postao je prava institucija. Mađari su nudili pasoš. Igrao je za : Ferencvaroš, Debrecen ,Eger, OSC i Vašaš. Karijeru je završio u Francuskoj.

Dobijao je priznanja kao najbolji golman, finalnog dana SP u Kazanju, bio je MVP Svetske lige u Kini, teško je da se sve nabroji.

Uvek stabilan, pravi vojnik reprezentacije i klubova z kojima je igrao predstavljao je u svakom pogledu sigurnost kako za trenere tako i za klubove. Od 2014. u braku sa Jelenom Drezgić] imaju troje dece. Diplomirao na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i stekao zvanje master inženjer menadžmenta. Branislav Mitrović je 2017. objavio knjigu pod nazivom Preokret koja govori o njegovom napretku kroz karijeru, kao i o promenama i pravim izborima, najviše u ishrani a  koji dovode do velikih uspešnih promena u razvoju pojedinca .