UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.06.2017 21:03 Starost: 7 yrs

Kategorija: Saopštenja

Prijem u Skupštini grada Kragujevca

Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević, organizovali su prijem za predstavnike vaterpolo reprezentacija Srbije i Australije. Vaterpolo reprezentacija Srbije odigraće u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu prijateljske utakmice protiv Australije, u okviru priprema pred završni turnir Svetske lige u predgrađu Moskve-Ruzi, na kome će od 20. do 25. juna braniti titulu. Srbija će igrati u grupi sa SAD, Italijom i Kazahstanom.

Inače, aktuelni olimpijski, evropski šampioni, osvajači Svetskog kupa i branioci trofeja Svetske lige nastaviće sa praksom odigravanja mečeva u unutrašnjosti i popularizaciji vaterpola širom Srbije.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao da je zadovoljan pripremama za finalni turnir Svetske lige i Svetsko prvenstvo koje će se sredinom jula održati u Mađarskoj.

Vaterpolo reprezentacije od sinoć su na pripremama u Kragujevcu.

- U okviru priprema za svetsku ligu odigraćemo tri zvanične utakmice, sutra u Nišu, 15. juna u Kruševcu i 16. juna u Kragujevcu, 18. juna se putuje za Rusiju, za grad Ruzu, gde će biti završnica Svetske lige koju ćemo kao i ranijih godina gledati da iskoristimo u trenažnom ciklusu kao pripremni period za Svetsko prvenstvo jer vremena je malo. Atmosfera u reprezentaciji je kao i uvek dobra, povređeni su Strahinja Rašović i Dušan Mandić. Strahinja je već dve nedelje u laganom treningu, dobro se oporavlja, dok je Mandić juće počeo da trenira i njegovo stanje se prati, pa se nadamo da ćemo stići da ga uvedemo u formu pred Svetsko prvenstvo - kaže selektor Savić.