UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.02.2024 17:55 Starost: 66 days

Kategorija: Domaća takmičenja

Prvi turnir B grupe Regionalne A lige

U Beogradu je u četvrtak, završetkom druge utakmice malo iza podneva,

Na bazenu “ Vlaho Bata Orlić” odigrano je prvo kolo drugog  turnira grupe B ili Istok, A1 lige. Reč je o turniru pet srpskih klubova,čiji su se rezultati iz nacionalnog prvenstva računali.

U obe utakmice  su lideri Valis i NB Vukovi dokazali zašto vode na tabeli. Valjevski Valis je ubedljivo (20:12) pobedio zrenjaninski Proleter.

Prve dve četvrtine su bile manje-više izjednačene, u obe je Valis Vega slavio po 5:4. Pobednik je međutim odlučen u trećoj četvrtini koju je ekipa trenera Miloša Sakovića dobila čak 6:1. Prednost 16:9 uoči poslednje četvrtine bila je prevelika za Zrenjanince, posebno što su početkom poslednjih osam minuta Valjevci postigli još dva gola. Kod pobednika se istakao Srđan Baucalo sa  7 pogodaka, ostale golove su postigli: Obradović 3, Krstić i Kovačević 2, Čabrilo, Dončić, Rogač, Radanović, Kasum i Poznanović po 1 dok su golove za Proleter postigli: Matković 4, Ljubenović i Ristoski 2, Mitrović, Ćatović, Ćorić i Tomičević 1.

Novobeogradski Vukovi su imali još manje milosti prema gradskim rivalima iz Taša. Ostavili su ih na 13 golova minusa (20:7). Prednjačio je s golovima u pobedničkom sastavu Petar Smiljević sa 6 pogodaka.Za Vukove su se još upisali: Dragović 3, Vitorović, Trtović i Gak po 2, Mušikić, Šofranac, Varkulja, Andrin iI Konatar po 1 dok su za Taš pogađali: Milutin Aleksandrov 3, Stevović i Mitrović po 2.

Drugo je kolo na rasporedu u petak.

Na tabeli Valis Vega i NBG Vuković imaju 12, Vojvodina i Proleter 6, Taš 0.