UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.05.2024 16:24 Starost: 23 days

Kategorija: Domaća takmičenja

U subotu druga utakmica finala plej-ofa Super lige, Radnički protiv Novog Beograda

U drugoj utakmici finalne serije plej-ofa Super lige, vaterpolisti Radničkog dočekuju Novi Beograd, u subotu,  od 20.30 časova. Novi Beograd je u prednosti, posle pobede na svom bazenu 14:13 u meču koji je obeležio pre svega sjajan otšpt Kragujevčana koji je 20 minuta bio u vodjstvu. Sredinom trećeg dela bilo je 9:7 za Radnički da bi domaćin posle tajm-auta trenera Gocića zaigrao bolje i na kraju pobedio.

 U odnosu na polufinalnu seriju sa Zvezdom uspeli smo da značajno smanjimo broj grešaka, ali ni to nije bilo dovoljno da bi se pobedila kvalitetna ekipa Novog Beograda. Potrebno je da greške svedemo na nulu, pre svega  one individualne, neiznuđene, koje su plod dekoncentracije, a kasnije možda i umora u finišu”  rekao je na konferenciji za medije Dragan Kozomora, trener Radničkog.

Svesni su u kragujevačkom taboru sange rivala, ali imaju  svoje adute i nadaju se da mogu do „majstorice“.

„ Daćemo sve od sebe da se revanširamo, ali biće jako teško s obzirom na to da igramo protiv verovatno najjače i najkompletnije ekipe na svetu. Njihov sastav je dobro popunjen na svim pozicijama, prepun sadašnjih i bivših reprezentativaca, kako naših, tako i grčkih, španskih.... Daćemo sve od sebe kao i u prvom meču i nadamo se da će to ovoga puta biti dovoljno ” dodao je Kozomora.

Očekuje se velika podrška kragujevačke publike.

„ Najpre bih se zahvalio navijačima koji stalno daju podršku. To je bio slučaj i u duelima sa Crvenom zvezdom i bili bismo zahvalni kada bismo ponovo dobili tu podršku, jer to našoj mladoj ekipi mnogo znači”

Kapiten Radničkog, Filip Janković je rekao:

„Moramo da odigramo što bolju odbranu, jer smo videli da imaju izuzetan napadački potencijal, igraju na „gol više“ i ako ih svedemo na manji broj pogodaka, možemo da pobedimo”.

Vaterpolisti Novog Beograda su na korak su od osvajanja treće uzastopne titule šampiona. Novobeograđanima nedostaje još jedna pobeda kako bi stigli do trofeja.

„Prvu utakmicu smo rešili u našu korist, ali ne baš na očekivan način. U plej-ofu je najvažnije da se pobeđuje. Imali smo vremena da se odmorimo i dobro pripremimo za revanš, uveren sam da ćemo određene stvari u našoj igri podići na viši nivo- rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić .

 Novi Beograd je osvojio već dva trofeja, pošto su trijumfovali u Kupu Srbije i regionalnoj Premijer ligi. Istom epilogu se svi nadaju i u Superligi Srbije, ali Gocić poziva na oprez:

„U Kragujevcu nas očekuje teška utakmica, protiv rasterećene ekipe koji je to dodatni elan da odigraju i iznad svojih mogućnosti. Trudićemo se da nametnemo naš ritam i tako iskontrolišemo dešavanja .Svi igrači su na raspolaganju osim duže povređenog Đorđa Vučinića. Želimo da što pre završimo finalnu seriju, očekujemo pobedu i osvajanje titule” zaključio je Gocić.